Tractor U650

Cumpar tractoare U650
De preferat cat mai aproape de 2000
Date de contact:
0740901344
naimbelgin(a)yahoo.com

duminică, 5 aprilie 2009

Se vor mai face tractoare in romania?

Se vor mai face tractoare in romania?
Problema nu este daca se vor mai face ci cand se vor mai face.
De ce ma rog unii cumpara tractorul brasov ca mai apoi sa nu faca tractoare?
Estimarea necesarului de tractoare a scos in evidenta un deficit de peste 300 mii de tractoare.
Sunt cereri si de peste hotare, ceea ce face ca cifra sa creasca considerabil.
Atunci de ce nu se produce?
De ce vor unii sa distruga economia romaniei?
As fi vrut sa fac eu cateva supozitii, dar las aceasta placere in grija celor care citesc aceste randuri.
Trebuie sa ne facem un obicei din a ne pune intrebari, stiti cum zicea noica nu? "toti oamenii sunt egali pentru ca toti isi pun intrebari" dar contiunua cam asa:"din pacate cei mai multi isi pun cele mai usoare intrebari"
Economia nu se duce de rapa pentru ca suntem noi prosti ci pentru ca cei care au paine si cutitul in mana o impart cui vor ei.

Roman Braşov a produs, luni, primul tractor fără cabină dintr-un lot de 600 de unităţi care vor fi livrate în Egipt, urmând ca în 2009 fabrica de autocamioane să angajeze cel puţin 1.000 de foşti salariaţi ai uzinei Tractorul UTB Braşov.

Primul tractor marca Roman SA, modelul U650 fără cabină, are 65 CP şi costă 9.500 de euro fără TVA, potrivit lui Ioan Neculaie, directorul uzinei Roman Braşov şi principal acţionar al companiei.

Pentru acest model, Roman SA a cumpărat licenţa de fabricare de la Flavus Investiţii, care deţine platforma Tractorul Braşov.

"Vom încerca să cumpărăm şi licenţa pentru modelul U650 cu cabină. Dacă nu o vor vinde cei de la Flavus, vom proiecta noi o cabină pentru acest model. Aşteptăm din partea guvernului viitor să acorde subvenţii pentru ca şi ţăranul român să cumpere tractoare, deoarece statisticile spun că agricultura românească are acum un deficit de 300.000 de tractoare", a spus Neculaie.

Omul de afaceri braşovean a arătat că în cursul anului viitor intenţionează să dezvolte acest sector şi să angajeze cel puţin o mie de foşti salariaţi de la Tractorul Braşov.

"Evident că primii pe listă sunt foştii angajaţi de la Tractorul. Totul depinde de cât de bine va merge treaba cu primul tractor", a adăugat Neculaie.

Uzina Tractorul Braşov a fost închisă în luna aprilie 2007, odată cu disponibilizarea a circa 1.800 de salariaţi din totalul de peste 1.900 de persoane. În luna iulie, firma Flavus Investiţii a câştigat licitaţia pentru preluarea platformei industriale a uzinei, pentru 77 de milioane euro, fără TVA. Noul proprietar a anunţat, la începutul lunii martie 2008, că pe platforma Tractorul va fi dezvoltat un parc industrial şi un proiect imobilar, compus din locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, investiţii de circa 800 milioane de euro, şi că producţia de tractoare este condiţionată de găsirea unui partener strategic.

Conducerea Flavus susţinea că firma nu poate produce tractoare la Braşov din cauza vechimii utilajelor şi a instalaţiilor.

Un comentariu:

  1. ..se produc UTB-uri, cu motorizari deutz,de 81 CP, la Campina....tel. 0740 874 471

    RăspundețiȘtergere